Predsjednik KS BiH
104

Teletović ponosan na uspjehe: Momci i djevojke su vjerovali u plasman na EP kada drugi nisu

E. B.
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović se oglasio nakon završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Teletović je istakao kako je ponosan i na mušku i na žensku reprezentaciju koje su osigurale plasman na Evropsko prvenstvo.

On je istakao kako je uspjeh naših košarkaša i košarkašica rezultat plana, vizije, želje, hrabrosti i ljubavi prema domovini.

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻BRAVO, BRAVO, BRAVO, BRAVO...Nije zgoreg ponoviti, cisto da ostane jos jednom zapisano u danasnjem vaktu, u kojem rijetko citamo i cujemo lijepe vijesti:‼️ Zenska kosarkaska reprezentacija BiH izborila nastup na Euru, nakon 22 godine!‼️ Muska kosarkaska reprezentacija BiH, kvalifikacije za Euro, zavrsila kao prva u grupi i plasirala se na Evropsko prvenstvo!Plan, vizija, vodstvo, zelja, htijenje, hrabrost, odgovornost i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini i sportu, kojeg zivimo, nakon dugo, dugo vremena, kosarku su "gurnuli" u zizu javnosti po dobrom!Nije ovo stiglo preko noci, naprotiv! Ali, od prvog dana okupljanja, ovi momci su, zajedno sa nasim Vedranom, vjerovali da ce otici na Eurobasket, bas kao i nase djevojke, sa selektorom Lojom i nasom Razom! Vjerovali su i kada drugi nisu, a mi smo vjerovali njima i sada imamo pravo da se radujemo, jer smo ponosni na Maricu, na Kamenog, na Melisu, na Sulejmanovica, na Nikolinu, na Atica i na sve one koji su ostavili srce na terenu, kako bi najprije usrecili sebe i ispunili svoje sne, a zatim i sve ostale!Bravo momci, ponosan sam na vas i vas uspjeh. Pokazali ste pravi smisao rijeci - dominacija! Voli vas, vas predsjednik 💪🏻🇧🇦#Proud #BosniaAndHerzegovina #ILoveThisGame #IdemoNaEuro 💙💛

Posted by Mirza Teletovic on Monday, February 22, 2021

"Bravo, bravo bravo! Nije zgoreg ponoviti, čisto da ostane još jednom zapisano u današnjem vaktu u kojem rijetko čitamo i čujemo lijepe vijesti:

Ženska košarkaška reprezentacija BiH izborila nastup na Euru, nakon 22 godine!

Muška košarkaška reprezentacija BiH kvalifikacije za Euro završila kao prva u grupi i plasirala se na Evropsko prvenstvo!

Plan, vizija, vodstvo, želja, htijenje, hrabrost, odgovornost i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini i sportu kojeg živimo, nakon dugo, dugo vremena, košarku su 'gurnuli' u žižu javnosti po dobrom!

Nije ovo stiglo preko noći, naprotiv! Ali, od prvog dana okupljanja, ovi momci su, zajedno sa našim Vedranom, vjerovali da će otići na Eurobasket, baš kao i naše djevojke, sa selektorom Lojom i našom Razom! Vjerovali su i kada drugi nisu, a mi smo vjerovali njima i sada imamo pravo da se radujemo, jer smo ponosni na Maricu, na Kamenog, na Melisu, na Sulejmanovića, na Nikolinu, na Atića i na sve one koji su ostavili srce na terenu, kako bi najprije usrećili sebe i ispunili svoje sne, a zatim i sve ostale!

Bravo momci, ponosan sam na vas i vas uspjeh. Pokazali ste pravi smisao riječi - dominacija!

Voli vas vaš predsjednik", napisao je Teletović na Facebooku.