Traže novu zvijezda
7

Trae Young je prvi na listi želja Los Angeles Lakersa

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Los Angeles Lakersi još uvijek liječe rane nakon poraza od Denver Nuggetsa u finalu Zapadne konferencije NBA lige, no generalni menadžer Rob Pelinka ne gubi vrijeme i već traži načine da ojača tim za narednu sezonu.

Pelinka je započeo razgovore s vodstvom tima, a ideja je da se dovede još jedna velika zvijezda u Lakerse, koja bi bila savršen "dodatak" Anthonyju Davisu i LeBronu Lamesu, naravno, pod pretpostavkom da "King James" ne završi karijeru. Pomenuti Pelinka je otkrio svoj prijedlog, a to je Trae Young, zvijezda Atlanta Hawksa koja godinama bezuspješno pokušava pomoći ekipi da odigra dobar playoff.

Iako su Lakersi imali sjajan playoff koji je uključivao dominaciju protiv Golden State Warriorsa, ono što im se dogodilo protiv Nuggetsa definitivno nisu očekivali.

Pelinka je obavio dobar posao tokom posljednjeg NBA Trade Deadlinea te je doveo D'Agnela Russella, Jarreda Vanderbilta i Ruija Hachimuru, no oni očigledno nisu bili dovoljno dobri za Denver Nuggetse. Stoga se u ovom trenutku dovođenje nove super zvijezde čini kao logičan potez. Kako se bližio rok za trade, čak je i James pokušao lobirati za Kyriea Irvinga, no to nije bilo moguće realizovati. Ipak, pokušaj je otkrio namjeru, tako da su Lakersi očigledno u potrazi za jednim od najboljih šutera u NBA ligi. Umjesto Irvinga će pokušati dovesti Younga, sjajnog košarkaša koji ima prosjek od 25,5 postignutih koševa.

Young je postao vođa Hawksa zahvaljujući svojim impresivnim i konstantnim performansama. Trenutno ima petogodišnji ugovor vrijedan garantovanih 215.159.700 dolara. Uz pretpostavku da James ne ode u penziju, Lakersi bi se značajno pojačali ukoliko bi uspjeli uvjeriti Younga da im se pridruži.