Nabacio je mišiće
52

Transformacija koja je zadivila sve: Wembanyama je tek godinu u NBA, a već je zvijer

N. M.
Wembanyama s povećanom mišićnom masom izgleda impresivno (Foto: Twitter)
Wembanyama s povećanom mišićnom masom izgleda impresivno (Foto: Twitter)
Mladi francuski centar Victor Wembanyama (20) oduševio je u svojoj prvoj NBA sezoni u dresu San Antonio Spursa, nakon što je prošlog ljeta na Draftu izabran kao prvi pick.

Wembanyama je zvanično bio najbolji rookie igrač godine u najjačoj ligi svijeta, svojom igrom je oduševio sve i začepio usta kritičarima koji su mu predviđali "propast" i česte povrede zbog konstitucije tijela.

Upravo je transformacija tijela Wembanyame zadivila fanove, pošto je već nakon godinu boravka u NBA ligi Francuz značajno napredovao.

Po dolasku u NBA ligu je Wembanyama nazivan "mršavkom" i zaista je izgledao krhko, ali posljednje fotografije dokazuju da je značajno povećao mišićnu masu, što će mu mnogo značiti u narednim sezonama u kojim će pokušati San Antonio vratiti na vrh.

Mišiće je popularni Wemby uspio nabaciti uprkos činjenici da je odigrao čak 71 utakmicu tokom sezone, što znači da ih je propustio tek 11.

U nedavno okončanoj NBA sezoni je Wembanyama bilježio prosječno 21,4 poena, 10,6 skokova i 3,9 asistencija po utakmici. Bilježio je prosječno i čak 3,6 blokada, što su nevjerovatne brojke.