Double-double bh. centra
138

Trener Phoenixa pred igračima pohvalio Nurkića: Bravo Big Nurk, odlično urađeno

E. K.
Vogel pohvalio Nurkića (Foto: Screenshot)
Vogel pohvalio Nurkića (Foto: Screenshot)
Trener Phoenix Sunsa Frank Vogel je nakon premijerne utakmice NBA lige protiv Golden State Warriorsa pred svima pohvalio Jusufa Nurkića.

Nurkić je na ovom meču zvanično debitovao za svoj novi klub u kojeg je stigao iz Portlanda te je upisao 14 poena uz isto toliko skokova te tri asistencije.

"To je velika pobjeda, velika pobjeda i pobjeda karaktera jer smo se sve vrijeme suočavali sa nedaćama. Da, rekli smo na početku, stvar broj jedan tokom cijele sezone je da moramo ostati zajedno kroz uspone i padove, ali oni su imali odličnu treću četvrtinu, no mi nismo odustajali. Mi smo odgovorili, momci su započeli posljednju dionicu, ušli, pogodili neke velike šuteve i vratili nas", rekao je Vogel te pohvalio neke od košarkaša Sunsa.

"Vjerovali smo jedni drugima. Devin Booker, bilo je sjajno. Eric Gordon, Josh Okogie, veoma dobro. Vrhunska igra u reketu. Bravo Big Nurk. Dobro urađeno", dodao je.

Inače, Sunsi su pobijedili rezultatom 108:104, a Nurkić je postigao posljednje poene na meču za potvrdu trijumfa Phoenixa.