Nakon Girone
0

Trener Reala komentarisao povredu Muse, u Madridu iščekuju prve procjene ljekara

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vijest o povredi Džanana Muse na utakmici Real Madrida i Girone zabrinula je sve, a dok se čekaju detaljniji pregledi i informacije, o svemu je govorio trener Kraljevskog tima Chus Mateo.
Musa je današnji meč protiv Girone, koju je Real deklasirao 95:67, završio već u prvom poluvremenu, pošto je u finišu prve četvrtine povrijedio skočni zglob doskočivši na protivnikovu nogu.

Pokušao je zaigrati nakon toga, ali nije išlo i brzo je tražio izmjenu, a Mateo je rekao da se nada da će na Musu moći računati na utakmici protiv Crvene zvezde za četiri dana.

"Ne znamo još u potpunosti kakva je situacija s Musom. Ljekari će je procijeniti. Pokušao je igrati s uganutim zglobom, ali sada ćemo vidjeti hoće li biti spreman za igru ​​protiv Zvezde. Trebamo ga i nadamo se da će biti na raspolaganju", rekao je kratko Mateo poslije utakmice.

Riječi Matea mogu biti ohrabrujuće ako je ispravna njegova ocjena da postoji šansa da Musa igra već za četiri dana, što bi značilo da ga u svakom slučaju ne čeka preduga pauza.

Inače, duel Reala i Zvezde igra se u četvrtak 24. oktobra u Madridu, gdje će beogradski tim gostovati u 5. kolu Eurolige. Podsjećamo, Zvezda je aktuelni lider Eurolieg sa tri pobjede u četiri meča, dok je Real tek deseti sa dvije pobjede i dva poraza.