Sjajna atmosfera
82

U Goraždu se po prvi put igrao susret najvišeg ranga bh. košarke, Radnički pobijedio Mladost

E. A.
Sjajna atmosfera u Goraždu (Foto: Klix.ba)
Sjajna atmosfera u Goraždu (Foto: Klix.ba)
Košarkaši Radničkog su u prvoj utakmici Premijer lige BiH pred domaćom publikom u dvorani "Mirsad Hurić" u Goraždu upisali pobjedu savladavši Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 86:77.

Nakon dva gostujuća susreta Radnički je u trećem kolu došao do sjajne pobjede pred domaćom publikom u dvorani u kojoj se prvi put igrao susret najvišeg ranga bh. košarke.

Navijači Radničkog su konačno dočekali košarkaške susrete na ovom nivou pa je cijela utakmica protekla u odličnoj atmosferi, a pobjeda je stigla kao vrhunac svih čari košarkaškog sporta koje im je omiljeni klub priredio na domaćem terenu.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bili su Adi Alikadić s 25 poena šest skokova i četiri asistencije, Dequarius Nicholas sa 19 poena i po pet skokova i asistencija te Dawson Carper s 15 poena i osam skokova.

Na drugoj strani Đorđe Aleksić je postigao 24 poena uz po tri skoka i asistencije, a pratio ga je Stefan Mitrović sa 18 poena i tri skoka.

Sjajna podrška nije izostala sa tribina sve do kraja susreta, uz poruke da je vrijeme da Goražde postane centar košarke u regiji.