Smanjio očekivanje
36

Vučić o američkom košarkaškom Dream Teamu: Teško je protiv onih zvijeri igrati

N. K.
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva govorio o Olimpijskim igrama i šansama srbijanskih sportista, a osvrnuo se i na prijateljsku utakmicu između košarkaških reprezentacija SAD-a i Srbije (105:79).
Ove dvije selekcije će se susresti i na Igrama u Parizu, i to u prvoj utakmici u grupi u kojoj su još Portoriko te Južni Sudan.

"Teško je protiv onih zvijeri igrati. Toliko su dominantni. Međutim, igrali smo bez Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, a nismo baš ni uspjeli pogađati. Nadam se boljem i vjerujem u sve druge sportiste i da će ispuniti cilj, a to je 10 medalja", rekao je predsjednik Srbije.

Dodao je da bi srebro u košarci bilo čudesno i da će za srbijanske sportiste na Igrama navijati Srbija, RS te dijelovi Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Također je istakao kako je Srbija uložila puno novca, da su "nagrade najveće na svijetu", a prokomentarisao je i nedavno završeno nogometno Evropsko prvenstvo te zahtjev za ostavku selektora Dragana Stojkovića Piksija.

"Što bih ja o tome govorio? Neću ja o tome odlučivati. Hoćemo vidjeti da postoje velike promjene koje nam mogu garantovati bolje rezultate. Neću prihvatiti da možemo biti zadovoljni onim što smo vidjeli u Njemačkoj i kraj priče. Bez obzira na to što smo mnogo toga uložili i doveli najbolje selektora na svijetu i u rukometu, i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Mora biti bolje, mijenjat ćemo dok ne bude bolje", poručio je Vučić.