Košarkaški derbi
135

Vučić obezbijedio ulaznice Dodiku za veliki okršaj između Srbije i Amerike

H. H.
Dodik i Vučić tokom druženja u Parizu (Foto: Facebook)
Dodik i Vučić tokom druženja u Parizu (Foto: Facebook)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da sutra neće prisustvovati košarkaškoj utakmici između Srbije i Amerike u Lilleu, ali da je osigurao ulaznice za susret predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.

Vučić je kazao da predstoji teška utakmica srbijanskih košakaša sa Amerikancima, objasnivši da je spriječen zbog političkih obaveza da prisustvuje toj utakmici.

"Naši košarkaši igraju sa Amerikancima. Mile (Milorad Dodik) ide u Lille. Ja sam mu našao karte za to. Lijepo je da bude sa našim momcima tamo. Ja ne mogu, ja imam ove političke obaveze u Srbiji", rekao je Vučić.

Takmičenje u francuskom Lilleu košarkaši Srbije započet će u nedjelju, 28. jula duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. august).

U srbijanskom timu za Olimpijske igre su: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola MIlutinov, Nikola Jokić, Uroš Plavšić.