Savršen početak
3

Zvezda u Beogradu savladala Baskoniju i zabilježila svoj najbolji start sezone u Euroligi

N. M.
Nikola Kalinić slavi tokom utakmice u Beogradu (Foto: Twitter/KK Crvena zvezda)
Nikola Kalinić slavi tokom utakmice u Beogradu (Foto: Twitter/KK Crvena zvezda)
Košarkaši Crvene zvezde stigli su večeras do još jedne pobjede u novoj sezoni Eurolige, pošto su u 2. kolu na domaćem terenu u Beogradu savladali špansku Baskoniju rezultatom 78:71.

Tako je Zvezda nakon dva kola na omjeru od dvije pobjede i bez poraza, što je njen najbolji start sezone u Euroligi otkad se ona igra u ovom formatu.

Od početka je sjajno izgledala igra Zvezde večeras, šut je izvrsno služio igrače prvaka ABA lige, koji je nakon prve četvrtine vodio 25:20.

Zadržali su crveno-bijeli igru na visokom nivou i nastavku meča pa su na poluvremenu vodili sa 42:34, da bi kasnije ta prednost često bila i dvocifrena.

Na jednocifren zaostatak se Baskonia vraća početkom posljednje četvrtine utakmice te na četiri minute prije kraja smanjuje na 65:58.

Ključni potez na tri minute prije kraja pravi Joel Bolomboy, koji prvo fantastično blokira jedan pokušaj gostiju, a na drugom kraju parketa zatim postiže poene za 68:62. Baskonia nije iskoristila ni naredni napad, a trojkom Isaiaha Canaana ide na 71:62.

Teško je bilo očekivati da će se nakon toga Baskonia vratiti u meč, što se nije ni desilo, pa je završilo pobjedom Zvezde od 78:71.

Zvezdu je sa 19 poena predvodio Canaan, dok je 15 koševa i 8 asistencija imao Bolomboy, a na drugoj strani je prvo ime bio Chima Moneke sa 17 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Podsjećamo, Zvezda je u prvom kolu Eurolige savladala Paris u gostima pa je sada na maksimalnom omjeru od dvije pobjede i bez poraza, dok je Baskonia na omjeru 1-1.

Tabela: