Evropska liga
47

Krunić strijelac za Milan u pobjedi protiv Celtica, Tottenham i Leicester sigurni

K. H.
Celtic - Milan (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana pobijedila je Celtic u meču 1. kola grupne faze Evropske lige na gostujućem terenu rezultatom 3:1, a jedan pogodak za gostujuće igrače postigao je bh. reprezentativac Rade Krunić.

Milan je u vodstvo stigao u 14. minuti kada je Krunić glavom postigao prvi gol za slavni tim iz Italije, a on je lijepo pogodio glavom nakon centaršuta Castilleja s desne strane.

Ubrzo je Diaz povisio na 2:0, da bi se Celtic u igru vratio u 76. minuti kada je Elyounoussi pogodio za 2:1. Ipak, sve dileme oko pobjednika meča riješio je Hauge u 92. minuti kada je pogodio za 3:1.

Sigurnu domaću pobjedu upisala je ekipa Tottenhama koja je sa 3:1 bila bolja od austrijskog LASK-a. Golove za tim Josea Mourinha postigli su Lucas i Son, dok je treći gol postigao Andrade koji je loptu poslao u vlastitu mrežu.

Siguran je bio i Leicester koji je sa 3:0 savladao Zoryju, a golove za Lisice postigli su Maddison, Barnes i Iheanacho. U sjajnom meču Villarreal je bio bolji od Sivasspora sa 5:3, a trijumf je ostvario i Lille koji je sa 4:1 pobijedio Spartu u Pragu.

Liberec je na svom terenu bio bio bolji od Genta, dok je Ludogorets iznenađujuće poražen od Antwerpa sa 2:1.

Svi rezultati:

Braga - AEK 3:0 Celtic - Milan 1:3 Dinamo - Feyenoord 0:0 Hoffenheim - Crvena zvezda 2:0 Leicester - Zorya 3:0 Liberec - Gent 1:0 Ludogorets - Antwerp 1:2 Maccabi - Qarabag 1:0 Sparta Prag - Lille 1:4 Tottenham - LASK 3:0 Villarreal - Sivasspor 5:3

Wolfsberger - CSKA 1:1