Nagazio kapitena
64

Lizarazu: Mbappe ne igra i ne sije strah kao prije, a izjave su mu neprimjerene

N. K.
Bixente Lizarazu (Foto: Screenshot)
Bixente Lizarazu (Foto: Screenshot)
Bivši legendarni francuski reprezentativac Bixente Lizarazu je bio nezadovoljan izjavama Kylana Mbappea koji je rekao da nije razmišljao o tome kakav doček očekuje na Parku prinčeva nakon odlaska iz PSG-a.

"Mbappeova konferencija za novinare me iznenadila i zbunila. Izjave koje je dao nisu bile primjerene vođi, a još manje kapitenu. Ne možeš biti ravnodušan prema osjećajima francuskih navijača, njihovim frustracijama i pitanjima. Trebao bi pokušati odgovoriti, dati im nadu. To je dio posla i emocionalne veze koju moraš imati sa svojim publikom", rekao je Lizarazu.

Dodao je kako je ovo sve posljedica konfliktne situacije s njegovim bivšim klubom, gdje su vanjske stvari prevladale nad sportom.

"Imaju trenuci u karijeri kada se moraš zaustaviti i ponovo fokusirati na sebe. Mbappe prolazi kroz težak period, a njegovu najbolju verziju smo vjerovatno vidjeli na Svjetskom prvenstvu 2022. godine. To je ono što želimo opet vidjeti. Danas više nije eksplozivan i odlučujući kao nekada. Ostaje sjajan strijelac i igrač, naravno, ali više ne izaziva strah kao prije", poručio je Lizarazu.

Podsjetimo, Mbappe je ljetos prešao u Real, a početak te epizode ne prolazi baš najbolje jer su Kraljevi u četiri utakmice osvojili tek osam bodova i već imaju četiri boda zaostatka za Barcelonom.