14,8 miliona dolara
111

Michael Jordan konačno pronašao kupca za imanje u predgrađu Chicaga

D. B.
Nekadašnji američki košarkaš Michael Jordan konačno je pronašao kupca za svoje imanje, koje je dugo i bezuspješno pokušavao prodati.

Riječ je o imanju koje je služilo kao porodični dom porodice Jordan od 1995. do 2012. godine, a nalazi se u Highland Parku u predgrađu Chicaga. Kada se pojavilo na tržištu nekretnina, slavni košarkaš je tražio 29 miliona dolara, tako da kupaca nije bilo dugi niz godina. Međutim, čini se da ga je pronašao, ali po cijeni od 14.855.000 dolara. Dogovor je postignut, no potrebno je ispuniti još nekoliko uvjeta da bi bio ozvaničen.

Na ogromnom imanju je vila, a Jordan ga je izgradio na vrhuncu svoje karijere te prilagodio svom ukusu. Posjetitelje bi dočekala ogromna kapija ukrašena njegovim legendarnim brojem 23. U sklopu imanja se nalazi košarkaški teren pune veličine, okrugli bazen i teren za tenis. Vila posjeduje devet spavaćih soba, 19 kupatila, pet ognjišta, sobu za cigarete, biblioteku i zatvorenu teretanu.

Ime kupca imanja nije otkriveno, a Jordanu definitivno neće nedostajati jer posjeduje imanja u Sjevernoj Karolini i na Floridi.