Hat-trick Dijamanta
340

Mourinho i Džeko hvalili jedan drugog pa se požalili nakon važne pobjede

N. M.
Džeko kreirao preokret protiv Lugana (Foto: EPA-EFE)
Džeko kreirao preokret protiv Lugana (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko zablistao je sinoć na prvom zvaničnom meču u novoj sezoni za Fenerbahče, pošto je postigao hat-trick u pobjedi ovog tima nad Luganom od 4:3 u gostima.
Kreirao je Dijamant preokret istanbulskog tima i osigurao mu prednost uoči revanš meča drugog pretkola Lige prvaka, a nakon utakmice je riječi hvale za njega imao i trener Jose Mourinho.

"Edin je odigrao vrlo, vrlo dobro. Dati tri gola u bilo kojem meču je fantastična stvar. Taj čovjek ne stari. Podsjeća me na mene kad sam bio mlađi. Priča puno, žali se previše. Ima emociju mladića i sretan je jer kad sam ja radio takve stvari, uvijek sam dobijao crveni karton", rekao je Mourinho.

Hvalospjevima na račun Portugalca uzvratio je i bosanskohercegovački napadač.

"Mourinho je veliki karakter i u njemu ima različitih osobina. Zabavan je kada se šali, a kada je ljut - onda je stvarno ljut", kazao je Džeko, koji se požalio na podlogu na kojoj se igrala sinoćnja utakmica jer se radilo o terenu s umjetnom travom.

"Nedopustivo je da se igra na ovakvom terenu. Nismo se snašli najbolje i primili smo rano gol. Tri primljena gola su previše, ali smatram da je ovaj rezultat veoma dobar", dodao je Džeko, a istu je primjedbu na teren imao i Mourinho.

Revanš duel Fenera i Lugana igra se naredne sedmice u Istanbulu, a pobjednik dvomeča ide na Lille u trećem pretkolu.