Podrška za sport
5

Mozzart donirao opremu trebinjskom Leotaru: U novim dresovima do Prve lige RS-a

N. V.
Talentovane odbojkašice Leotara iz Trebinja, iako veoma mlade, već bilježe zavidne rezultate. Seniorke su trenutno prve na tabeli u Drugoj ligi RS-a, a na svim utakmicama bodove su osvajale igrajući u samo jednoj garnituri dresova. Zbog toga im je kompanija Mozzart donirala novu garnituru i štucne.

Trenutno se spremaju za borbu za ulazak u Prvu ligu, pa se nadaju da će im nova oprema donijeti sreću na tom putu.

"Baš smo se obradovali, malo je donatora kao što je Mozzart koji hoće od srca da pomognu klubovima u vremenu kada je sport prilično zanemaren. Poslali smo molbu i nismo očekivali da ćemo tako brzo dobiti odgovor nam stižu novi dresovi i štucne. Prezadovoljni smo kvalitetom opreme, hvala Mozzartu od srca, vidimo da mnogo pomažu sport i samo neka tako nastave", kaže Dragan Pajić, predsjednik Omladinskog odbojkaškog kluba "Leotar", Trebinje.

Do sada je klub bio u nezgodnoj situaciji pri odlasku na gostovanja jer je trebalo da boje dresova budu različite od protivničke ekipe, a oni su imali samo jednu. Uz novu garnituru od Mozzarta, više neće imati taj problem.

Trenutno okupljaju 90 odbojkašica. Osim seniorki, u klubu imaju kadetsku, juniorsku i pionirsku selekciju. Finansiraju se mahom od članarina i općinskog granta. Članarine su im, kažu, najniže u gradu, a daju i popust ukoliko više djece iz jedne porodice trenira u Leotaru. Cilj je da omasove ovaj klub i privuku mlade da treniraju.

Samostalno plaćaju termine za zakup sportske dvorane i naknade trenerima. Zato im pomoć plemenitih donatora sporta, kakav je Mozzart, daje dodatni vjetar u leđa.

"Svakodnevno se trudimo da pomažemo razvoj domaćeg sporta. Rado ulažemo u razvoj mladih talenata, pa se nadamo da će nova oprema donijeti nove uspjehe i odbojkašicama trebinjskog Leotara", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.