Nevjerovatni podaci
0

Abramovič potrošio vrtoglavu cifru zbog otkaza, samo je zbog Contea platio 31 milion eura

F. Z.
Roman Abramovič (Foto: EPA-EFE)
Roman Abramovič (Foto: EPA-EFE)
Objavljeni su zvanični podaci o finansijskom poslovanju Chelseaja u sezoni 2018/2019., a vlasnik Plavaca Roman Abramovič uložio je u pomenutom periodu nevjerovatnih 291 milion eura u klub sa Stamford Bridgea.

Chelsea je u prošloj sezoni zabilježio gubitak od skoro 90 miliona eura, a iako zbog skandala s ruskim špijunima nije došao na Stamford Bridge više od godinu dana Abramovič ne misli prestati s ulaganjima u Chelsea.

Najviše novca Chelsea je prošle sezone potrošio na otkaz Antoniju Conteu, što je Plavce prema izvještajima koji dolaze s Otoka i iz Rusije koštalo nevjerovatnih 31 milion eura.

Contea je zamijenio Maurizio Sarri, a nakon godinu dana na Stamford Bridgeu Chelsea i Juventus postigli su dogovor i Talijan je prešao u redove ekipe iz Torina.

Conte je u svojoj prvoj sezoni na klupi Chelseaja osvojio titulu prvaka, a već po isteku naredne dobio je otkaz. Abramovič je računajući i otkaz Conteu na ime kompenzacije bivšim trenerima isplatio 105 miliona eura od 2003. godine kada je preuzeo klub.

Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti, Roberto Di Matteo, Rafa Benitze, Guus Hiddink, Andre Villas-Boas, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari... Duga je lista menadžera koji su radili u Chelseaju od dolaska ruskog milijardera.