Supertalentovani mladić
140

Adin Ličina (17) postigao dva gola u prvom seniorskom nastupu za Bayern, jedan je prava majstorija

D. P.
Foto: Instagram/Adin Ličina
Foto: Instagram/Adin Ličina
Talentovani Adin Ličina (17), nogometaš koji između ostalog ima i bosanskohercegovačko porijeklo, u prvim seniorskim minutama za minhenski Bayern postigao je dva gola.

Nogometaši Bayerna jučer su započeli pripreme za novu sezonu prvom utakmicom u kojoj su razbili niželigaša Rottach-Egern rezultatom 14:1.

Za ovu utakmicu Vincent Kompany je prvom timu priključio mnogo mladih nogometaša, a prvu šansu kod seniora dobio je mladi ofanzivac Adin Ličina, koji se polako bliži seniorskom nogometu. Šansu je iskoristio na pravi način postigavši dva gola i to prva dva na utakmici.

Ličini su bile dovoljne dvije minute za dva gola. Prvo je u 24. minuti postigao gol za 1:0 nakon fantastična dva driblinga, a onda i minut kasnije još jedan gol za 2:0 nakon lijepe realizacije lijevom nogom.

Igrao je do kraja prvog poluvremena kada je Kompany u igru uveo brojne cijeli tim rezervista.

Ličina je prošao sve omladinske selekcije Bayerna, a nastupao je i za U-15, U-16 i U-17 selekcije reprezentacije Njemačke. Za ove selekcije je mladi ofanzivni vezni nogometaš na 16 utakmica postigao tri gola.

Prema informacijama koje su dostupne na internetu, osim Njemačke, u budućnosti bi ukoliko odluči tako, mogao nastupati za selekcije BiH i Crne Gore.