Kupit ćemo ga svi
0

Ahmedhodžić debituje u Premiershipu, ali i na "Fantasyju": Otkrivena cijena sjajnog Zmaja

D. P.
Ahmedhodžić bi mogao biti odlična opcija za igrače (Foto: Fantasy Premier league)
Ahmedhodžić bi mogao biti odlična opcija za igrače (Foto: Fantasy Premier league)
Nakon sjajne sezone u Championshipu, u kojoj je poveo svoj Sheffield United do promocije, reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić priprema se za debitantsku sezonu u najjačoj nogometnoj ligi svijeta.

Početak nove sezone Premier lige se bliži, a to znači i da se polako počinju pripremati ekipe za "Fantasy Premier league", jednu od najpopularnijih igara svijeta koju igraju milioni fanova, uključujući i veliki broj iz BiH.

Fanovi iz BiH imat će priliku od naredne sezone imati i novog miljenika, a to je Anel Ahmedhodžić, koji će sa svojim Sheffield Unitedom pokušati da ostvari što bolji rezultat nakon ulaska u Premier ligu.

Nova sezona Fantasyja počela je s pripremama, a kreatori su počeli s predstavljanjem cijena najbitnijih igrača iz svake ekipe. U prva 24 sata predstavljeno je po nekoliko igrača iz svake ekipe, a među onima iz Sheffield Uniteda je naš Ahmedhodžić.

Cijena reprezentativca BiH za sve one koji ga žele dovesti u svoj tim na "online-menadžer" igrici je 4,5 miliona. To znači da će se savršeno uklopiti u svaki budžet, a zbog sposobnosti da bude efikasan i pred protivničkim golom, nema dileme da će biti član velikog broja ekipa, kako iz BiH, tako i širom svijeta.

Za one koji to ne znaju, "Fantasy Premier League" je planetarno popularna igra koja se igra tokom cijele nogometne sezone u engleskoj Premier ligi i usko je vezana za dešavanja u stvarnom životu. Menadžeri biraju sebi ekipu za 100 miliona, a onda skupljaju bodove na osnovu onoga što izabrani nogometaši naprave u tom kolu engleske Premier lige.

Osim što je popularna i u svijetu, gdje ima više od 10 miliona aktivnih igrača, popularna je i u našoj zemlji tako da je BiH među 40 zemalja s najviše igrača - menadžera na ovoj igri.