Ostati ili otići?
55

Ahmedhodžić na velikoj prekretnici, još jedan član Premiershipa ušao u borbu za transfer

D. P.
Foto: Sheffield United FC
Foto: Sheffield United FC
Iako je ispao iz Premier lige sa svojim Sheffield Unitedom, bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić bi vrlo lako mogao ostati član najjače i najpopularnije lige svijeta.

Ahmedhodžić je već započeo sezonu u Championshipu u dresu Oštrica, no to ništa ne mora da znači. Veliki transferi u Engleskoj se dešavaju i dalje, a do kraja prijelaznog roka je ostalo još desetak dana, što je sasvim dovoljno i da stoper Zmajeva promijeni klub.

Šanse da se to dogodi su zaista i ozbiljne jer su na njegovu adresu stigle dvije ponude za saradnju, obje iz Premier lige. Nakon interesa Ipswich Towna, novopromovisanog člana elitnog ranga, sada se još jedna ekipa uključila u borbu za dovođenje bh. nogometaša.

Riječ je o znatno renomiranijem klubu, a u pitanju je Wolverhampton koji Ahmedhodžića vidi kao ciljano pojačanje. Naš nogometaš bi tu imao ulogu zamjene za Maxa Kilmana, koji je već napustio Molineux stadion i prešao u West Ham u rekordnom transferu.

Trener Wolverhamptona Gary O'Neil veliki je fan igre Anela Ahmedhodžića i nalazi se na listi želja kao broj jedan za stopersku poziciju. Engleski mediji navode da će uskoro biti poslana i službena ponuda na adresu Vukova.

Da stvari nisu bezazlene, govori i izjava trenera Sheffield Uniteda Chrisa Wildera, koji je medijima otkrio kako je "spreman za život" ukoliko Ahmedhodžić i njegov saigrač Oliver Arblaster napuste klub. Naime, Sheffield United je odvojio novac kako bi doveo njihove zamjene u slučaju odlazaka s Bramall Lanea.