"Ovo je nacionalni meč"
0

Albanci spremaju pakao Borcu, trener najavljuje: Događaji iz BiH su nas motivirali

D. P.
Foto: KF Egnatia/Facebook
Foto: KF Egnatia/Facebook
Mladi trener albanskog prvaka Egnatije Edlir Tetova najavio je revanš utakmicu protiv banjalučkog Borca porukom da ekipu "motivišu događaji iz prve utakmice pretkola Lige prvaka odigrane u Bosni i Hercegovini".

Večeras se u Elbasanu igra revanš susret između albanskog i bh. prvaka, ekipa Egnatije i Borca. Atmosfera je uzavrela još od prve utakmice u kojoj smo vidjeli neželjene scene i novo nacionalističko divljanje navijača Borca.

Banjalučani su pjevali "Kosovo je Srbija", isticali su mapu Kosova u bojama Srbije i s porukom "Nema predaje", a Albancima su smetale srbijanske i grčke zastave. U jednom trenutku gostujući nogometaši zatražili su i prekid utakmice od sudije, ali on im nije dozvolio.

Albanci su im sve zapamtili, pa tako na društvenim mrežama pozivaju da svi fanovi iz ove države, bez obzira za koji klub navijaju, dođu i podrže Egnatiju protiv Borca.

"Svi bi trebali doći u Elbasan Arenu kako bi bodrili Egnatiju, bez obzira za koji klub navijaju. Ovu utakmicu treba smatrati nacionalnim dvobojem", navodi se na popularnoj stranici navijača reprezentacije Albanije.

Istovremeno, trener Edlir Tetova najavljuje da bi dešavanja na utakmici protiv Borca u Banjoj Luci trebala biti motiv više za Egnatiju.

"Šanse su nam velike jer smo u dobroj fizičkoj formi, harmonija u ekipi je savršena. Momci su motivisani da daju sve od sebe nakon događaja u BiH od prošle sedmice. Imam vjeru u igrače i mislim da idemo dalje", rekao je Tetova.

Utakmica između Egnatije i Borca igra se večeras s početkom u 21 sat. Banjalučani brane gol prednosti iz prvog duela.