Napustio Irance
35

Almedin Ziljkić se bez odigrane minute u Iranu vratio u nekadašnji klub

D. P.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekada jedan od najboljih igrača u našem ligaškom nogometu Almedin Ziljkić napustio je iranski Esteghlal nakon samo tri mjeseca.

Ziljkić je prije tri mjeseca kao slobodan igrač prešao u Iran, ali tu nije odigrao ni minut i odlučio je raskinuti ugovor, te se vratiti na mjesto odakle je sve i počelo.

Ovaj 28-godišnji ofanzivac danas je potpisao ugovor s Novim Pazarom, matičnim klubom iz rodnog grada u kojem je počeo karijeru i na kraju se otisnuo u nogometni svijet.

Ziljkić je iz Novog Pazara otišao 2016. godine, a nakon toga je igrao za slovenačku Goricu, tuzlansku Slobodu, Tuzla City, Borac iz Banje Luke, Olimpiju iz Ljubljane i Sarajevo.

Nakon što se nije uspio izboriti za minute u ekipi iz Teherana, odlučio je krenuti iz početka baš na mjestu odakle je sve počelo. Mediji iz Sandžaka navode kako postoje šanse da zaigra za Novi Pazar već za vikend protiv Čukaričkog.

Ziljkić je odigrao tri utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a s ekipom Borca uspio je osvojiti titulu prvaka BiH. U Sloveniji je također bio prvak i to u dresu Olimpije.