Pouzdana čuvarka mreže
5

Almina Hodžić uoči prvog duela sa Srbijom: Uz maksimalan angažman do pozitivnog rezultata

N. K.
Almina Hodžić (Foto: NS BiH)
Almina Hodžić (Foto: NS BiH)
Ženska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine se u Trening centru NS BiH u Zenici priprema za utakmice baraža za Euro 2025 sa Srbijom.
Poziv selektora Selvera Hodžića za ovu reprezentativnu akciju dobila je Almina Hodžić, dugogodišnja golmanica bh. tima.

Ova pouzdana čuvarka mreže ističe da u dobroj formi dočekuje naredne susrete.

"Zdrava sam i spremna za predstojeće utakmice. Odradila sam pripreme i imala sam poseban program sa svojim trenerima da budem što spremnija za ove baraž utakmice koje su veoma važne, kako za mene, tako i za našu reprezentaciju", rekla je pa dodal:

"Kao i uvijek, bez obzira na to koji protivnik je u pitanju, mi imamo samo jedan cilj a to je da damo sve od sebe. Samo sa takvim pristupom rezultat može doći. Srbija je jak protivnik i svi znamo o kakvoj se reprezentaciji radi i o kakvim igračicama. Svaka od nas mora biti na nivou kako bismo opravdali činjenicu zašto smo baš tu gdje jesmo."

Naša golmanica očekuje podršku publike sa tribina Trening centra u Zenici.

"Nogomet se i igra zbog navijača, a u Zenici smo više puta pokazali da uz njih možemo parirati najboljim reprezentacijama. Sva ta podrška sa tribina nama daje vjetar u leđa i vjerujem da neće izostati ni u predstojećoj utakmici", rekla je.

Almina Hodžić kaže da u karijeri nije imala uzore.

"Nemam uzora u sportskom smislu. Sama sam sebi trasirala put i prošla kroz sve izazove koji su se na njemu našli. Mogu reći da sam pokazala da se svaka prepreka može savladati ako zaista vjeruješ u ono što radiš i da je sve vrijedilo truda", istakla je.

Bh. reprezentativka za kraj ima poruku za sve djevojke koje žele da se bave nogometom.

"Nikad nemojte odustajati od svojih snova jer samo ako želiš, možeš nešto ostvariti bez obzira na to koji sport je u pitanju. Kada se pronađete na vrhu, t.j. u reprezentaciji sa najboljim igračicama iz svoje zemlje, tada ćete vidjeti da se sav trud i rad isplati", poručila je.