Čeka se još Salzburg
270

Amar Dedić je rekao da! Pristao na prelazak u Italiju, poznata i plata u posrnulom velikanu

D. P.
Foto: Ilustracija/Napolinews
Foto: Ilustracija/Napolinews
Bosanskohercegovački reprezentativac Amar Dedić pristao je na transfer u Napoli i dogovorio uvjete saradnje, prenose danas italijanski mediji.

Nakon što su jučer brojni italijanski mediji pisali o ozbiljnom interesu Napolija za dovođenje Amara Dedića iz Red Bull Salzburga, danas su otišli korak dalje i naveli kako su dvije strane postigle dogovor.

Prema pisanju Tuttosporta, Napoli je dogovorio saradnju s Dedićem i ima iznesene sve detalje ugovora. Krilnog reprezentativca BiH čeka petogodišnja saradnja po kojoj će primati 1,5 miliona eura po sezoni uz dogovorene i bonuse.

Ono što trenutno "koči" transfer, jeste dogovor između Napolija i Salzburga oko visine obeštećenja za Dedića, ali ni to ne bi trebala biti nepremostiva prepreka.

Minimalnu distancu između dva kluba predstavlja to što Salzburg u ugovor želi ugraditi postotak od naredne prodaje. Austrijski klub traži 20 posto od Dedićevog narednog transfera jer računaju da se u Napoliju neće zaustaviti te da će napraviti još veću karijeru.

Visina obeštećenja trebala bi iznositi od 15 do 20 miliona eura sa svim bonusima uključenim u to.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Dedić igrati večeras u play-offu kvalifikacija za Ligu prvaka. Njegov Red Bull Salzburg ima dva gola prednosti protiv Dynamo Kijeva i na korak je od grupne faze. Eventualni izostanak Dedića u ovoj utakmici gotovo pa sigurno značio bi realizaciju transfera u italijansku Seriju A.

Iako u slučaju prelaska u Napoli ne bi igrao Ligu prvaka ove sezone, igranje za takvog posrnulog velikana, gdje su nastupali neki od najvećih nogometaša svih vremena, sigurno bi bio korak unaprijed. Također, imao bi priliku da ga trenira i jedan od najboljih trenera današnjice Antonio Conte.