Crnogorsko porijeklo
63

Američki biznismen otjerao trenere u Hrvatskoj i Sloveniji jer nisu dali njegovom sinu da igra

E. K.
Juncaj na treningu Mure (Foto: NK Mura/Facebook)
Juncaj na treningu Mure (Foto: NK Mura/Facebook)
George Juncaj je američki biznismen crnogorskog porijekla koji je prošle godine planirao uložiti u HNK Rijeka, ali pod uslovom da njegov sin Steven (26) redovno igra.

Ipak, to se nije dopalo tadašnjem treneru Riječana Željku Sopiću koji na to nije želio pristati, a sve je otkrio u nedavnom intervjuu za hrvatske medije.

"Stvarno mislim da nije floskula kad kažu da je sport najzdravija grana našeg društva. No, kakvi bismo mi bili ljudi kad bi rezali tu granu? Došao sam u situaciju da je nekome nešto obećano i prije mog dolaska. Za nešto. I sve je to u najboljem redu, do trenutka kad sam shvatio da to nije kvaliteta za Rijeku. Ljudi, ovo je Rijeka, a ne neki bezvezni klub. Rijeka", rekao je Sopić kolegama iz Hrvatske.

Juncaj je nakon zimskih priprema napustio Rijeku i otišao u Michigan Stars, klub kojeg drži njegov otac.

Otac je potom uložio novac u Muru iz Slovenije gdje je došao upravo i Steven, a trener Tonči Žlogar nije ga želio stavljati u igru te je dobio otkaz.

Stariji Juncaj je sam sebe potom postavio na poziciju sportskog direktora pa je Steven blizu da konačno zaigra profesionalni nogomet.