U duelu s Borcem
0

Anđušić teško povrijeđen nakon divljačkog starta koji za Jelića i Gigovića nije bio za crveni

D. P.
Start koji će utjecati na karijeru Anđušića (Foto: Screenshot)
Start koji će utjecati na karijeru Anđušića (Foto: Screenshot)
Nogometašu Sarajeva Nemanji Anđušiću stradali su ligamenti nakon što je proživio divljački start tokom utakmice protiv Borca u sedmom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Anđušić je ušao u igru u drugom poluvremenu utakmice protiv Borca, ali da je znao šta će ga dočekati na terenu, ne bi se tome radovao. Iskusni ofanzivac Sarajeva žrtva je potpuno divljačkog starta domaćeg nogometaša Bobana Nikolova u posljednjim trenucima susreta.

Sarajevo je tom prilikom trčalo u kontranapad, a Nikolov ga je žestokim udarcem oborio na pod, iako nije bio ni blizu da dohvati loptu.

Da stvari budu potpuno nevjerovatne, start nije okarakterisan za crveni karton, iako je sudija Frano Jelić bio udaljen svega nekoliko metara i mogao je jasno vidjeti šta se sve dogodilo.

Nažalost, za Anđušića je to teža povreda. Iako se danima špekuliše o tome da su mu pokidani ligamenti i koljena i skočnog zgloba, danas u toku dana će biti zvanična potvrda o tome koliko će dugo odsustvovati s terena.

Trener Sarajeva Zoran Zekić danas je na konferenciji za medije potvrdio da se radi o težoj povredi koja će ga s terena udaljiti najmanje dva mjeseca. Međutim, ukoliko bude potrebna operacija, oporavak će trajati neuporedivo duže. U toku dana bi trebalo biti poznato da li je neophodan operativni zahvat.

Nikolov je dobio žuti karton i jedini je igrač Borca s javnom opomenom iz ove utakmice. S druge strane, uključujući i klupske službenike na klupi, Sarajevo je zaradilo osam žutih kartona. Omjer u faulovima bio je jednako nevjerovatan, igrači Borca su ih napravili šest, a gosti s Koševa čak 27.

Krivica za ovu sramotu od suđenja ne treba tražiti samo u sudiji Jeliću, već i u sudijama zaduženima za VAR. U VAR sobi "nijemi" na ovaj divljački start ostali su glavni VAR sudija Miloš Gigović i njegov asistent Haris Halkić.