Brzo promijenio 4 kluba
22

Andy Bara o transferu velike nade bh. nogometa: Sve sam doživio, ali ovo je najčudnije

H. H.
Andy Bara (Foto: Screenshot)
Andy Bara (Foto: Screenshot)
Mladi nogometni reprezentativac BiH Anes Krdžalić (19) za manje od devet mjeseci je promijenio četiri kluba, a o njegov situaciji govorio je i poznati menadžer Andy Bara koji je zadužen za njegovu karijeru.

Gostujući u podcastu "Dribler", Bara je objasnio šta se dešavalo ovoga ljeta sa našim mladim igračem.

"Anes je mladi reprezentativac BiH i dijete Dinama. Bio je jedan od najboljih juniora. Doveo sam ga u Kustošiju, iz razloga što je Albert Riera tražio igrača koji je mlad i dobar. Preporučio sam ga i otišao je u Olimpiju. Nije se nikako trebao vraćati u HNL, ali Dinamo je insistirao. Uvjerili su ga da će dobiti priliku i napravili smo grešku, prije svega ja koji sam to dozvolio, jer sam pao na njegove emocije", rekao je Bara, dodavši:

"Vjerovao sam da ako bude igrao u Dinamu da može postati svjetska klasa, ali kada su počele pripreme nije dobivao šansu. Nije se znalo ko šta radi. Trener ga je htio, Uprava nije i na kraju je otišao u Lokomotivu. Dinamo je platio Olimpiji transfer za njega. Jedna čudna situacija, neobjašnjiva. Sve sam doživio u nogometu, ali ovo je jedna od najčudnijih stvari. Mislim da je dobar igrač i da može napraviti dobru karijeru", zaključio je.

Krdžalić je dijete Dinama, a u januaru ove godine prešao je u Kustošiju, drugoligaša iz kojeg je Andy Bara nedavno Mikayla Fayea prodao u Barcelonu za, kako su iz agencije naveli, pet miliona eura.

Međutim, već početkom februara Krdžalić je prešao u Olimpiju, gdje je ostao do kraja sezone. Dinamo ga je opet doveo 12. jula i potpisao s njim prvi profesionalni ugovor. Ali, prije nego što je odigrao ijednu utakmicu za seniorski tim ili prije nego što je prošao pripreme s prvom ekipom, odmah je proslijeđen na posudbu u Lokomotivu.

Inače, Krdžalić je mladi reprezentativac BiH te je prošao sve kategorije od U-15 do U-21.