Zvanično
134

Anel Ahmedhodžić napravio iskorak u karijeri i potpisao za francuski Bordeaux

D. P.
Ahmedhodžić u dresu francuskog kluba (foto: Bodreaux)
Ahmedhodžić u dresu francuskog kluba (foto: Bodreaux)
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić postao je novi član Bordeauxa, potvrđeno je iz slavnog francuskog kluba.

Kao "grom iz vedra neba" pojavila se informacija da Ahmedhodžić napušta Malmo i seli u Bordeaux, a francuski klub uspio je posljednjeg dana prijelaznog roka kompletirati transfer.

Ahmedhodžić u Bordeaux stiže na posudbu, ali francuski klub ima obavezu kupovine ugovora tako da će se bh. stoper sigurno zadržati u redovima ekipe koja je šest puta bila prvak Francuske i osvojila je još veliki broj trofera u tamošnjem nogometu.

Jedan od najzaslužnijih ljudi za transfer je rođeni Sarajlija Vladimir Petković koji s klupe predvodi popularne Žirondince. Bivši selektor Švicarske bi sigurno mogao pomoći razvoj talentovanog bh. stopera.

U borbi za dolazak Ahmedhodžića bili su brojni evropski klubovi bogatog renomea poput PSV-a, Atalante i pojedinih njemačkih timova, ali je na kraju 22-godišnjak odabrao Bordeaux.

Zanimljivo, Ahmedhodžić je u Bordeaux stigao umjesto Phila Jonesa. Dugo je francuski klub pokušavao dovesti stopera Manchester Uniteda, ali se onda okrenuo bh. nogometašu.