Sa priprema u Međugorju
6

Antolović i Tomić se priključili Plavima, Japanac nije zadovoljio

Piše: Edin Isanović
Antolović u vrijeme kada je branio za Borac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Antolović u vrijeme kada je branio za Borac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara već nekoliko dana nalaze se na pripremama u Međugorju koji je postao stalna baza aktuelnog bh. prvaka. Iz tabore Plavih poručuju da su uslovi izvanredni, da je osoblje izuzetno susretljivo, te da su prezadovoljni uslovima.

Timu sa Grbavice priključio se i čuvare mreže Marijan Antolović koji je posljednju polusezonu branio u banjalučkom Borcu. U grad na Vrbas stigao je kao posuđeni golman Legije iz Varšave. Prema najavama stručnog štaba on bi trebao potpisati ugovor sa Željezničarom.

Sa izabranicima Amara Osima trenira i Tomislav Tomić, koji je prošlu sezonu nastupao za GOŠK kao posuđeni nogometaš Širokog Brijega. Kako nije uspio da se dogovori sa timom sa Pecare odlučio se priključiti Plavima.

Inače, Tomić je prošao sve omladinske selekcije Širokog zajedno sa Josipom Kvesićem koji je također član akutelnih prvaka i koji je imao riječi hvale za ovog veznjaka.

Također, timu sa Grbavice priključio se jedan nogometaš iz Japana, ali prema najavam Amara Osima sa njim se neće potpisati ugovor.

Od odlazaka treba istaći da je kao slobodan igrač Želju napustio Patrick Nyema koji će karijeru nastaviti u Australiji. Zanimanje pojednih klubova postoji za Adilovića i Svraku.

Željezničar će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Širokog Brijega.