Ima jasna pravila
43

Antonio Conte uveo rigorozan režim ishrane za igrače Tottenhama

K. H.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Italijanski stručnjak Antonio Conte nedavno je postao novi menadžer Tottenhama, a već u prvoj sedmici napravio je radikalnu promjenu u režimu ishrane i igračima zabranio gotovo sve namirnice koje nisu preporučljive za nogometaše.

Conte je, baš kao i prije pet godina kada je sjedio na klupi Chelseaja, zabranio igračima konzumiranje masne hrane, pizze, kečapa, majoneze, kao i šećera, uključujući i voćne sokove.

Ovaj stručnjak ranije je objasnio da svi njegovi igrači moraju biti spremni da "pate" tokom utakmice i da moraju fizički napredovati da bi se uklopili u njegovu ideju nogometa.

"Svaki nogometaš mora fizički napredovati kako bi se uklopio u moju ideju nogometa, moraju povećati svoj kapacitet i naučiti patiti tokom utakmice. Dva ili tri treninga sedmično je premalo vremena da odgovorimo na sva pitanja koja nas muče, ali se nadam da ćemo ostati posvećeni i morat ćemo sve negativno pretvoriti u pozitivno", rekao je Conte nedavno.

Conte je u prvom meču na klupi Tottenhama ostvario pobjedu protiv Vitessea u Evropi, da bi tri dana nakon toga remizirao s Evertonom na Goodison Parku rezultatom 0:0.