Nesvakidašnji problem
6

Argentinski velikan duguje novac stranicama za odrasle, krivca su pronašli u bivšoj upravi

N. M.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Argentinski nogometni klub San Lorenzo suočio se s nesvakidašnjim problemom pošto je ustanovljeno da klub ima neizmirena dugovanja prema različitim stranicama s filmovima za odrasle, a radi se o 20 različitih pretplata.

Nije poznato ko je uplaćivao takve aranžmane sa stranicama za odrasle, a iz San Lorenza su za to optužili bivši upravu. Oni su problem uočili prilikom svođenja računa krajem ovog mjeseca.

Pomenuti paketi su već otkazani, a kako pišu argentinski mediji dug je veoma visok, ali tačna cifra nije poznata. Ističe se da je vrijednost plaćana u dolarima.

"Da li smo sve uradili kako treba? Ne. Jesmo li sve riješili? Ne. Ima li mnogo toga da se ispravi? Da, posvećeni smo tome svaki dan i u svakom trenutku da jednom zauvijek promijenimo divan pravac ovog kluba. Mi smo većina mladih lidera, sa željom i posvećenošću - istakao je član uprave San Lorenza Mateo Sargadoy i dodao:

"Čvrsto vjerujem u dijalog sa svim političkim prostorima koji se sabiraju, koji nam pomažu da rješavamo svakodnevne probleme".

Inače, San Lorenzo je klub koji je 15 puta bio prvak Argentine, a posljednju titulu osvojio je 2013. godine. Jednom je San Lorenzo osvojio i Copa Libertadores, a jednom Copa Sudamericanu.