Porijeklom iz Srbije
82

Arnautović nije proslavio gol protiv Zvezde, u Srbiji oduševljeni njegovim gestom

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Intera sinoć su u 2. kolu Lige prvaka na domaćem terenu stadiona Giuseppe Meazza savladali Crvenu zvezdu rezultatom 4:0, a jedan od strijelaca na meču bio je Marko Arnautović.

Austrijanac srbijanskog porijekla postigao je gol nakon greške Radeta Krunića, veziste Zvezde koji je poklonio loptu Mehdiju Taremiju, a Iranac asistira za Arnautovićev gol.

Arnautović se nije radovao pogotku koji je postigao protiv beogradskog kluba, a mediji u Srbiji pišu da je razlog za takav gest vrlo jednostavan. Naime, Arnautović je od malena veliki navijač Zvezde i zato nije želio da se raduje pogotku, što je sve u Srbiji oduševilo.

Tako pojedini mediji prenose da je Arnautović ovakvim gestom zauvijek kupio navijače Zvezde, a potez nazivaju divnim prema klubu koji voli.

Gol Arnautovića pogledajte na ovom linku. Pored Arnautovića, strijelci za Inter su sinoć bili još i Hakan Calhanoglu, Lautaro Martinez i pomenuti Taremi.

Arnautović je rođen u Beču 1989. godine i ponikao je u omladinskim kategorijama bečke Austrije, a kasnije je nastupao za Twente, Werder, Stoke, West Ham, Shanghai SiPG i Bolognu, a dres Intera nosi drugi put u karijeri.