Premiership
17

Arsenal i Manchester United remizirali u derbiju prepunom uzbuđenja

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala i Manchester Uniteda su remizirali u 21. kolu engleskog Premiershipa rezultatom 0:0.

Susret na Emiratesu je obilovao uzbuđenjima, no mreže su mirovale tokom svih 90 minuta.

Prvi je zaprijetio United i to u 20. minuti kada je nakon kornera lopta došla do Freda, on je šutirao sa ivice kaznenog prostora u same rašlje, ali je Bernd Leno sjajno odbranio njegov udarac.

U 34. minuti vidjeli smo novu veliku priliku za United, no Bruno Fernandes je iz odlične pozicije sa desetak metara iskosa sa lijeve strane šutirao katastrofalno.

Arsenal je na prvu veliku priliku čekao sve do 49. minute kada je nakon kontre lopta došla do Williana, a u posljednji trenutak njegov šut je izblokirao Aaron Wan-Bissaka.

Deset minuta kasnije vidjeli smo najbolju priliku na meču. Nakon sjajne akcije po lijevoj strani Luke Shaw je uposlio Edinsona Cavanija, no napadač Uniteda iz peterca je promašio čitav gol.

Arsenal je svoju najbolju priliku imao u 66.minuti susreta kada je Alexandre Lacazette šutirao iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali je uzdrmao samo prečku.

U posljednjim trenucima meča Cavani se još jednom našao u doličnoj prilici, ovaj put je šutirao sa pet metara iz voleja, ali je lopta otišla tik pored gola.

Arsenal - Manchester United 0:0

Tabela: