Šou Palmera za Chelsea
57

Arsenal se golovima u 95. i 99. minuti spasio protiv doskorašnjeg drugoligaša

D. P.
Arsenal zamalo ispustio dva gola prednosti (Foto: EPA-EFE)
Arsenal zamalo ispustio dva gola prednosti (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala golovima u posljednjim trenucima utakmice savladali su ekipu Leicestera rezultatom 4:2, iako se po uvodnim scenama činilo da ćemo gledati potpuno jednosmjernan okršaj.
Arsenal je odlično započeo ovu utakmicu i ni po čemu se nije moglo pretpostaviti da će duel na kraju biti uzbudljiv.

Gabriel Martinelli je u 20. minuti postigao gol za vodstvo Arsenala, a onda je u nadoknadi prvog dijela asistirao Leandru Trossardu za dva gola prednosti Topnika po odlasku na odmor.

U drugom dijelu izronio je potpuno neočekivan heroj. Desni bek Leicestera James Justin je postigao dva gola, prvi udarcem glavom u 47. minuti, a onda i fantastičnim volejem u 63. minuti.

Arsenal je svim silama krenuo naprijed, a na kraju je nakon kornera u 95. minuti došao do pobjede preko Leandra Trossarda, dvostrukog strijelca danas. Za kraj je u 99. minuti Kai Havertz pogodio za 4:2.

Impresivnu pobjedu upisao je Chelsea rezultatom 4:2 protiv Brightona, a sve golove u tom susretu vidjeli smo u prvom poluvremenu.

Nevjerovatni Cole Palmer postigao je četiri gola i tako postao prvi igrač u historiji Premier lige s tim učinkom u prvom poluvremenu utakmice.

Do bodova spasa stigao je Everton pobjedom nad Crystal Palaceom rezultatom 2:1, dok je Fulham bio bolji od Nottingham Foresta na gostovanju. Brentford i West Ham su remizirali rezultatom 1:1.

Rezultati:

Arsenal - Leicester 4:2

Brentford - West Ham 1:1

Chelsea - Brighton 4:2

Everton - Crystal Palace 2:1

Nottingham Forest - Fulham 0:1

Tabela: