Evropska liga
22

Arsenal ubjedljiv protiv Eintrachta, Begović briljirao prvo poluvrijeme pa primio tri gola

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U terminu od 18:55 sati odigrano je 12 susreta 1. kola grupne faze Evropske lige, a zabilježeno je nekoliko zanimljivih i pomalo iznenađujućih rezultata.

Arsenal je kao gost ispostavit će se ubjedljivo pobijedio Eintracht iz Frankfurta iako je domaći tim imao preko 20 pokušaja prema golu Topnika. Wilock je u prvom poluvremenu doveo goste u vodstvo, Saka je u 86. minuti povisio na 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Aubameyang u 89. minuti.

Ubjedljiva je bila i Sevilla koja je u drugom poluvremenu slomila otpor Qarabaga za kojeg brani naš Asmir Begović. Nakon što je bh. golman u prvom poluvremenu imao nekoliko sjajnih odbrana, u 62. minuti nakon sjajnog slobodnog udarca Chicharita nije imao nikakvu šansu.

El Haddadi u 78. minuti pogađa za 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Torres u 85. minuti susreta. LASK Linz je na svom terenu s minimalnih 1:0 porazio Rosenborg, identično kao i Getafe koji je bio bolji od Trabzonspora.

PSV je rezultatom 3:2 bio bolji od Sportinga, a sjajan meč na Kipru su odigrali APOEL i Dudelange gdje je tim iz Luksemburga osvojio tri boda nakon pobjede rezultatom 4:3.

Basel je bio ubjedljiv na svom terenu protiv Krasnodara (5:0), dok je Cluj nakon preokreta porazio Lazio sa 2:1. Dynamo Kijev je s minimalnih 1:0 bio bolji od Malma, a identičnu pobjedu je ostvario i Kopenhagen protiv Lugana na svom terenu. Rennes i Celtic su odigrali bez pobjednika 1:1.