Najljući rivali
244

Arsenal vlada sjevernim Londonom: Topnici treći put zaredom u gostima srušili Tottenham

N. M.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala su u 4. kolu engleskog Premiershipa ostvarili veliku pobjedu na gostovanju ljutom rivalu Tottenhamu, a u ovom derbiju sjevernog Londona su slavili sa minimalnih 1:0.

Treći je to put zaredom da Arsenal pobjeđuje Tottenham u gostima, a tako su Topnici potvrdili prevlast nad najljućim rivalom iz sjevernog Londona.

Prvu šansu na utakmici imao je domaći sastav u 6. minuti, kada golman Arsenala Raya zaustavlja pokušaj Kuluševskog i spašava svoj gol.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Desetak minuta poslije prijeti i Arsenal preko Kaija Havertza, čiji udarac glavom fantastično zaustavlja golman Vicario, da bi uslijedila prilika za Tottenham preko Solankea, kada napadač Pijetlova loptu šalje malo pored stative.

Do kraja poluvremena nismo vidjeli golove pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:0, a Arsenal iz prve prilike u nastavku stiže do vodstva.

Tačnije, bio je to korner u 64. minuti, kada je Saka fantastično centrirao, a usamljeni Gabriel s peterca glavom zakucava loptu u mrežu za 1:0!

Arsenal je nakon danas osvojenih bodova skočio na drugo mjesto na tabeli sa njih ukupno 10, a jedini je ispred Topnika Manchester City s maksimalnih 12 bodova.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Tottenham je na samo četiri osvojena boda iz četiri utakmice te se nalazi na trinaestoj poziciji na tabeli.

Arsenal naredni meč igra u Ligi prvaka, gdje u četvrtak gostuje Atalanti, dok ga narednog vikenda čeka veliki derbi s Manchester Citjyem.

Tottenham sredinom sedmice ima meč Liga kupa s Coventryjem, a za vikend u Premier ligi dočekuje Brentford.

Rezultat i strijelac:

Tottenham - Arsenal 0:1 (Gabriel 64')

Tabela: