Nekoliko promjena
127

Bajević odredio početni sastav Zmajeva za ključni meč protiv Nizozemske

K. H.
Detalj s utakmice između BiH i Nizozemske u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s utakmice između BiH i Nizozemske u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević odredio je početni sastav Zmajeva za gostujući meč 5. kola Lige nacija protiv Nizozemske.

Za naš tim od prve minute igraju: Šehić, Cipetić, Saničanin, Hadžikadunić, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Višća, Gojak, Krunić i Hodžić.

Početni sastav Zmajeva za meč protiv Nizozemske
Početni sastav Zmajeva za meč protiv Nizozemske

Na klupi Zmajeva su: Adilović, Pirić, Kadušić, Todorović, Tatar, Prevljak, Danilović, Rahmanović, Kovačević, Hadžić, Lončar i Ziljkić.

Zmajevi će biti oslabljeni za igranje kapitena Edina Džeke koji je nedavno saznao da je pozitivan na koronavirus, a kapiten će u današnjem susretu biti Miralem Pjanić.

Haris Hajradinović, Ajdin Hasić i Samir Zeljković uoči meča s Iranom su također bili pozitivni na koronavirus, a u međuvremenu stigla je vijest da zbog akumuliranih žutih kartona u mladoj reprezentaciji pravo nastupa nema ni Ermedin Demirović.

Za Nizozemsku igraju: Krul, Dumfries, De Vrij, Blind, Wijndal, Klaassen, Wijnaldum, De Jong, Berghuis, De Jong, Depay.

Početni sastav Nizozemske za meč protiv Zmajeva
Početni sastav Nizozemske za meč protiv Zmajeva

Na klupi Nizozemske se nalaze: Bizot, Drommel, Hateboer, Veltman, Botman, Van Aanholt, Babel, Promes, Gravenberch, Stengs, Malen, Van de Beek

U našoj grupi 1 A Lige nacija Poljska ima sedam, Italija šest, Nizozemska pet, a Bosna i Hercegovina dva boda i jasno je da Zmajevima treba čudo i praktično dvije pobjede u duelu s favorizovanim Nizozemcima i Italijanima kako bi ostali u eliti.