U dobroj formi
13

Bajić strijelac i treću uzastopnu utakmicu, postigao 11. pogodak u Seriji B

N. K.
Novo slavlje Riada Bajića (Foto: Ascoli Calcio)
Novo slavlje Riada Bajića (Foto: Ascoli Calcio)
Bh. napadač Riad Bajić (26) bio je strijelac u današnjem remiju Reggine i Ascolija odigranom u Reggio Calabriju u okviru 36. kola Serije B.

Domaći su vodili od 18. minute golom Cioenaka, a dodatna nervoza u gostujući tim uvukla se nakon što je Sabiri promašio penal u 27. minuti meča.

Međutim, četiri minute prije odlaska na odmor Sabiri se iskupljuje dobrim dodavanjem do Bajića, koji rutinski lijevom nogom postiže pogodak za izjednačenja. Ujedno je 1:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Sjajni Sabiri već u četvrtoj minuti nastavka donosi i preokret Ascoliju, ali je Montalto u 63. minuti postavio konačnih 2:2.

Bajić je igrao do 71. minute, a današnji pogodak bio mu je 11. u sezoni Serije B što ga svrstava na deveto mjesto najboljih strijelaca lige. Uz to ima i jednu asistenciju. Zanimljivo da mu je ovo bio treći pogodak u posljednje tri utakmice. Podsjetimo, Bajić je u Ascoliju na posudbi iz redova Udinesea koja ističe 30. juna, ali trenutni klub ima mogućnost njegove kupovine.

Inače, Ascoli je u žestokoj borbi za opstanak u Seriji B te se trenutno dva kola prije kraja prvenstva nalazi na 16. mjesto koje vodi u play-out. Sigurna zona im bježi samo jedan bod, dok je Reggina pala na 10. poziciju.