Novajlija među Zmajevima
0

Bajraktarević kao ponosni Bosanac otkrio Amerikancima zašto je izabrao našu reprezentaciju

E. K.
Novopečeni bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Esmir Bajraktarević je objasnio Amerikancima kako za njega nikada nije bilo dvojbe oko toga za koga će nastupati u seniorskoj karijeri.

Bajraktarević je nastupao za omladinske selekcije SAD-a nakon čega je promijenio sportsko državljanstvo i odlučio igrati za našu nogometnu reprezentaciju.

U emisiji "The Soccer Show" je istakao da je izuzetno ponosan nakon debija za nogometnu reprezentaciju BiH kao i da su njegovi roditelji plakali poslije prvog nastupa za Zmajeve.

"Veoma sam ponosan što sam Bosanac, bilo je fantastično debitovati za reprezentaciju BiH. Mama je plakala kao i otac i to je bio nadrealan trenutak za mene. To je nešto što neću nikada zaboraviti", rekao je Bajraktarević Amerikancima te zatim istakao da je uvijek gledao utakmice naše reprezentacije i da je zbog toga odabrao Zmajeve.

"Za mene nije bilo nikada dvojbe oko toga za koga ću na kraju nastupati. Uvijek sam znao da će to biti Bosna i Hercegovina. Kao mali sam uvijek gledao utakmice reprezentacije i pratio nacionalni tim BiH i lično sam veoma ponosan što sam Bosanac", dodao je.

Talentovani Bajraktarević je ove sezone za New England Revolution u 27 utakmica postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je ovaj 19-godišnjak odigrao dvije utakmice, a debi je upisao protiv Nizozemske u Eindhovenu kada je upisao fantastičnu asistenciju za Edina Džeku.