Džeko mu je uzor
0

Bajraktarević otkrio najzanimljivije stvari o sebi: Pomenuo Habiba i Đokovića, crtanje mu ne ide

D. P.
Bajraktarević je nedavno debitovao za Zmajeve (Foto: T. S./Klix.ba)
Bajraktarević je nedavno debitovao za Zmajeve (Foto: T. S./Klix.ba)
Veliki talent reprezentacije Bosne i Hercegovine Esmir Bajraktarević (19) osvanuo je na popularnoj medijskoj platformi "The Players' Tribune", gdje su fanovi imali priliku upoznati nekoliko zanimljivih detalja iz njegovog života.

The Players' Tribune je popularna medijska platforma koju je 2014. godine pokrenuo nekadašnji bejzbol igrač Derek Jeter. Pruža priliku fanovima da upoznaju sportske zvijezde, pretežno u američkim sportovima.

Kada je u pitanju nogomet, najnovija objava vezana je za našeg Esmira Bajraktarevića koji dobija sve veću popularnost, kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i u Evropi gdje bi trebao zaigrati jednog dana.

Bajraktarević je u jednominutnom videu otkrio nekoliko zanimljivosti iz svog života, uključujući ko su mu uzori, koga favorizuje iz ostalih sportova, koji mu je nadimak i mnogo toga.

Naš reprezentativac je otkrio kako mu je glavno "oružje" lijeva noga, da ga u društvu zovu "Es", a za uzora u svijetu nogometa odabrao je Edina Džeku, svog uzora iz djetinjstva.

@playerstribune Get to know New England Revolution's rising star, Esmir Bajraktarević, as he goes through his favorite tv show, cringe fashion trends and more. In partnership with @BODYARMOR ♬ original sound - The Players’ Tribune

Kada bi se mogao ugledati na nekog sportistu iz ostalih sportova, odabrao je legendarnog MMA borca Habiba Nurmagomedova, dok najbolji tim sportista iz ostalih sportova čine Luka Dončić, Carlos Alcaraz, Novak Đoković, LeBron James i Usain Bolt.

Za razliku od nogometa, čini se da mladom Bajraktareviću crtanje ne ide baš najbolje jer se nije proslavio u zadatku prema kojem je trebao nacrtati logo MLS lige u kojoj nastupa. Otkrio je i kako bi volio glumiti u seriji Peaky Blinders da ima priliku za to.

Crtež loga MLS lige
Crtež loga MLS lige

Mnogo zanimljivosti o reprezentativcu BiH i nogometašu New England Revolutiona pogledajte u umetnutom videoprilogu.