Oduševljen Mađarskom
499

Barbarez: Ahmedhodžić se ne javlja, nisam bio zadovoljan Hadžikadunićevim pristupom

H. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez najavio je utakmicu Lige nacija protiv Mađarske u Budimpešti, istakavši da su domaćini veliki favoriti.

Barbarez je najavio da će naš tim pokušati igrati svoju igru, ali da je apsolutno oduševljen Mađarima koji su odlična selekcija uprkos teškom porazu od Njemačke 5:0 prije nekoliko dana.

"Sigurno da imamo ideju kako da igramo protiv svakog protivnika, bez obzira s kim igramo i naš cilj je da imamo 'svoje lice'. Mađarska je dobra reprezentacija i zaslužuje ozbiljan respekt. Mađarska je sigurno bolja od nas, ali vjerujemo da možemo pružiti dobru partiju. Mađarska me oduševila na Euru. Trkački, taktički i u svakom segmentu su favoriti protiv BiH", tvrdi Barbarez.

Najvažnije pitanje je ipak status dvojice defanzivaca. Dennisa Hadžikadunića koji je bio van sastava protiv Nizozemske, te Anela Ahmedhodžića koji tvrdi da je povrijeđen i otkazao je na dolazak na okupljanje.

"Nisam bio zadovoljan Hadžikadunićevim treningom i pristupom, a vidjećemo sutra da li će biti u kadru. Dvojica igrača moraju otpasti i izabrat ćemo 23 igrača. S Ahmedhodžićem se nismo čuli. Očekivao sam od njega da se javi, direktor Spahić ga je kontaktirao, ali nije se javio. Gledamo na to bez nervoze, nikakav problem", kazao je Barbarez.

Defanzivac Nikola Katić osvrnuo se na utakmicu i poraz od Nizozemske 5:2 i nada se da ćemo uspjeti korigovati greške u sutrašnjem meču.

"Bilo je dosta grešaka protiv Nizozemske, što invidividualnih, što timskih. Odmah smo se nakon utakmice bacili na analizu sa analitičarima, na ovom nivou nemate puno vremena za analizu, morate to raditi brzo. Radili smo na tome i nadam se da će to biti temelj za naš napredak u budućnosti", rekao je Katić.

Utakmica Mađarska - Bosna i Hercegovina igra se od 20:45 sati na Puškaš Areni u Budimpešti, televizijski prijenos je na BHT1, dok ćete tekstualni moći pratiti na portalu Klix.ba.