Liga nacija
335

Barbarez odredio sastav za Mađarsku, napravio je nekoliko značajnih promjena

H. H.
Sergej Barbarez (Foto: EPA-EFE)
Sergej Barbarez (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez odredio je sastav za meč drugog kola Lige nacija protiv Mađarske.

Barbarez je napravio nekoliko promjena u sastavu u odnosu na meč sa Nizozemskom, pa će večeras na Puškaš Arenu istrčati sljedećih 11 nogometaša:

BiH: Vasilj, Bičakčić, Katić, Barišić, Gazibegović, Burnić, Bašić, Šarić, Dedić, Demirović, Džeko.

Na klupi su ostali: Hadžikić, Pirić, Mujakić, Đakovac, Tahirović, Krunić, Tabaković, Hadžikadunić, Gigović, Huseinbašić, Bajraktarević, Hajradinović.

Sastav BiH protiv Mađarske (Foto: Screenshot)
Sastav BiH protiv Mađarske (Foto: Screenshot)

Za razliku od nedavnog duela u Nizozemskoj, Barbarez je u roster vratio oporavljenog Harisa Hajradinovića i Dennisa Hadžikadunića, a na tribinama su završili Stjepan Radeljić i Dal Varešanović.

Za Mađarsku večeras igraju: Dibusz, Dardai, Niktscher, Orban, Szoboszlai, Schafer, Bolla, Nagy, Varga, Sallai, Botka.

Glavni sudija meča će biti Marco Guida iz Italije s pomoćnicima Cirom Carboneom i Giorgijom Perettijem dok je četvrti sudija Matteo Marchetti.

U VAR sobi su također Italijani Daniele Chiffi i Rosario Abisso dok je posmatrač suđenja Vlado Svilokos iz Hrvatske, a delegat Charles Schaack iz Luksemburga.

Utakmica Mađarska - Bosna i Hercegovina igra se od 20:45 sati na Puškaš Areni u Budimpešti, televizijski prijenos je na BHT1, dok ćete tekstualni moći pratiti na portalu Klix.ba.