Nije izabran za selektora
55

Barbarez: Zeljković me prvi kontaktirao, utisak je bio da sam pripreman za nešto drugo

H. H.
Legendarni bosanskohercegovački reprezentativac Sergej Barbarez gostovao je u podcastu "oPsajd" i govorio je o brojnim temama, uključujući i o svojoj kandidaturi za selektora BiH.

Kako je istakao na početku razgovora, ideja o mogućnosti da bude selektor potekla je iz NS BiH.

"To je bio prvi put da je došlo ozbiljnih razgovora, tj. da je inicijativa krenula iz samog saveza, ali nekako je bilo očito da se to neće slavno završiti. Imao sam neku nadu, bilo je nekih razgovora, pogotovo jer su u toj priči bili bivši reprezentativci, kao i Emir Spahić, pa se čovjek i nečemu nadao. Na kraju je ispalo onako kako je ispalo, da je već sve dogovoreno, ali ok", kazao je Barbarez.

Bivši kapiten Zmajeva kazao je da ga je prvi kontaktirao aktuelni predsjednik NS BiH Vico Zeljković.

"Dobio sam poruku, a onda je došlo do dva razgovora. Na početku sam imao utisak da sam bio pripreman za nešto drugo, ali poslije tih razgovora, stvorila se konkretna ideja da mogu biti selektor, što sam ja i želio. Rekao sam da sam voljan da radim i bio sam ubijeđen da bih nešto mogao preokrenuti s tom ekipom", kazao je popularni Barba.

Barbarez je u ostataku razgovora objasnio zašto ima toliku želju biti na klupi nacionalnog tima, a govorio je i o njegovim trenerskim ambicijama, nogometnoj filozifiji, te potezima koje planira u budućnosti.

Govorio je i tome šta bi napravio da je selektor, i koji su najveći problemi reprezentacije. Odgovarao je i na pitanja da li bi vodio Velež, da li bi radio u Premijer ligi, a prisjetio se najdražih, ali i najtužnijih momenata s reprezentacijom.

Sergej je ispričao i svoju životnu priču, put preko Hannovera i istočne Njemačke do samog vrha Bundeslige. Kako je dospio u reprezentaciju BiH, kakve ga uspomene vežu za nacionalni tim, i šta je to što ga je izgradilo kao čovjeka i kao igrača, a kompletan razgovor pogledajte u video prilogu.