La Liga
105

Barcelona doživjela potop u Pamploni, Osasuna slavi Zeničanina Budimira

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Osasune pobijedili su na stadionu El Sadar u Pamploni u okviru 8. kolu La Lige ekipu Barcelone rezultatom 4:2 te su tako katalonskom klubu nanijeli prvi poraz u sezoni.

Iako je Barcelona u prvom poluvremenu imala daleko veći posjed lopte, Osasuna je bila znatno opasnija i konkretnija, a nagrada je stigla u vidu dva gola u mreži gostiju.

Zaragoza je prvo asistirao hrvatskom napadaču Anti Budimiru za vodstvo Osasune, a onda je i sam postigao pogodak u 28. minuti za 2:0, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Barcelona se nakon osam minute igre u drugom poluvremena vratila u igru golom Victora, a onda su krenuli žestoko po izjednačenje. Za razliku od prvog poluvremena, u drugom su bili ubitačniji, ali je izostala realizacija.

Kazna je stigla u 72. minuti kada je večeras raspoloženi rođeni Zeničanin Budimir iz penala postigao svoj drugi, a za Osasunu treći pogodak. U samoj završnici viđena su još dva pogotka. Prvo je Bretones pet minuta prije kraja uvećao vodstvo na 4:1, a onda je Yamal u 90. minuti postavio konačnih 4:2 za Osasunu.

Barcelona je ostala na prvom mjestu La Lige sa četiri boda više od drugoplasiranog Reala koji ima utakmicu manje. Osasuna je na šestoj poziciji. U narednom kolu Barcelona gostuje Alavesu, dok će Osasuna u goste Getafeu.

Rezultat i strijelci:

Osasuna - Barcelona 4:2 (Budimir 18', penal 72', Zaragoza 28', Bretones 85' - Victor 53', Yamal 90')

Tabela: