Hat trick Poljaka
96

Barcelona na pogon Lewandowskog deklasirala Alaves i na pauzu otišla s liderske pozicije na tabeli

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Barcelone su u devetom kolu Primere pobijedili Alaves na gostovanju rezultatom :0 i tako stigli do osme pobjede u ovoj sezoni.

Katalonci su stigli do vodstva već u sedmoj minuti susreta nakon asistencije Roberta Lewandowskog, a isti igrači su bili u glavnim ulogama 15 minuta kasnije kada je Barca udvostručila prednost.

U 32. minuti susreta je bilo 3:0, a ponovo se u strijelce upisao poljski napadač Robert Lewandowski koji je ovaj put pogodio nakon asistencije Erica Garcije.

Do kraja prvog dijela domaći sastav je postigao gol preko Tonija Martineza koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije pa je prvo poluvrijeme okončano u korist Barce rezultatom 3:0.

Nastavak je donio pokušaje domaćina da dođu do počasnog gola, a u tome su uspjeli u 85. minuti susreta preko Santiaga Mourina čiji je gol također poništen zbog ofsajda pa je susret okončan ubjedljivom pobjedom Katalonaca.

Barca na reprezentativnu pauzu odlazi sa 24 boda iz devet odigranih utakmica, tri više od madridskog Reala dok je Alaves na 12. poziciji s deset osvojenih bodova.

U sljedećem kolu Alaves će na svom terenu dočekati sastav Valladolida dok će Barcelona također igrati domaću utakmicu i to protiv Seville.

Rezultat i strijelci:

Alaves - Barcelona 0:3 (Lewandowski 7', 22', 32')

Tabela: