Vraćaju se uskoro
11

Barcelona objavila fotografije redizajniranog Camp Noua vrijednog 1,5 milijardi eura

E. K.
Novi izgled Camp Nou stadiona (Foto: Twitter)
Novi izgled Camp Nou stadiona (Foto: Twitter)
Barcelona je podijelila fotografije novog redizajniranog Camp Nou stadiona na koji će se vratiti početkom sljedeće godine.

Kompletan projekat renoviranja je vrijedio 1,5 milijardi eura kako bi povećali njegov kapacitet na nevjerovatnih 105.000.

Od tada svoje utakmice Barcelona igra na Montjuicu, a prvobitni povratak na Camp Nou koji je planiran za 125. godišnjicu kluba 29. novembra je odgođen za drugi dio sezone.

"Nema tačnih datuma za povratak na Camp Nou, trenutno ne možemo ništa reći o tome, ali smo na pravom putu. Gradsko vijeće zna naš puni plan. Pridržavamo se svih sigurnosnih protokola i dobili smo zeleno svjetlo od nekoliko institucija. Sada ćemo morati ubrzano raditi kako bismo vratili licencu za ponovno otvaranje stadiona", rekla je potpredsjednica Barcelone Elena Fort.

Uz informacije o povratku, podijeljene su i nove fotografije kultnog stadiona koje pokazuju značajne promjene na stadionu pa tako budući Camp Nou uključuje i ogromna tri ekrana koji za cilj imaju privlačenje nogometnih navijača i turista što ga čini jednom od najznačajnijih karakteristika stadiona.

Novi stadion će osim toga imati najveći krov kada su u pitanju stadionu u Evropi, a pomenuti ekran daje uvid u ono što će nogometaši Barcelone vidjeti kada naprave prve korake na terenu.

Stadion će navodno koristiti zelene izvore energije kroz 18 hiljada metara kvadratnih solarnih panela proizvodeći vlastitu energiju i generišući nultu stopu CO2.

Još u augustu je Barcelona rekla da će taj stadion biti "mjesto dostojno najboljeg tima na svijetu".