Potvrđen transfer
23

Barcelona ozvaničila veliko pojačanje iz Manchester Cityja, klauzula mu je milijardu eura

D. P.
Torres je potpisao petogodišnji ugovor (Foto: EPA-EFE)
Torres je potpisao petogodišnji ugovor (Foto: EPA-EFE)
Izvrsni španski napadač Ferran Torres novi je igrač Barcelone, ozvaničio je katalonski klub i tako je kompletiran posao s Manchester Cityjem.

Već ranije je najavljeno da će Torres tokom zimskog prijelaznog roka postati novi igrač Barcelone, što je potvrdio i menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola. Danas je to ozvaničeno nakon što su klubovi potvrdili kompletiranje cijelog posla.

Torres je potpisao petogodišnji ugovor s Barcelonom i predstavljat će lidera nove generacije katalonskog kluba u godinama koje dolaze. Zanimljivo, otkupna klauzula za reprezentativca Španije je čak milijardu eura.

Transfer Torresa iz Cityja u Barcelonu je šokirao veliki dio sportske javnosti u Evropi. Naime, Guardiola ga je doveo u City i imao velike planove s njim, pružao mu je šansu za igru i ovaj je to koristio. Stoga, bilo je pomalo nejasno kako se tako lako odrekao talentovanog ofanzivca.

Ipak, mediji u Engleskoj otkrili su da je razlog prodaje vjerovatno plan Građana da naprave "mjesto" u finansijskoj strukturi za neko veliko pojačanje tokom zime. Spominjao se Harry Kane, koji je ljetos bio velika želja Cityja, ali je ostao u Tottenhamu. Nije isključeno da Građani pošalju novu, još jaču ponudu za najveću zvijezdu engleskog nogometa.