Siguran i Liverpool
416

Barcelona pregazila Bayern (4:1) u spektakularnom derbiju Lige prvaka

D. P.
Rapsodija Barcelone protiv velikog rivala (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone u pravom spektaklu savladali su minhenski Bayern rezultatom 4:1 i tako se donekle osvetili za šest vezanih poraza od istog rivala u Ligi prvaka.
Barcelona i Bayern su nam kroz historiju ponudili nekoliko nevjerovatnih utakmica, a u posljednjih šest njemački velikan je upisivao pobjede, među kojima i ona rezultatom 8:2 iz 2020. godine. Večeras je stiglo vrijeme za osvetu.

Da se Bayern neće dobro provesti u Kataloniji vidjeli smo već u prvoj minuti. Raphinha je iskoristio nesmotrenost gostujuće odbrane i pogodio mrežu Bavaraca.

Bayern je nakon toga zaigrao mnogo bolje i preko Harryja Kanea postigao dva gola. Ipak, prvi je poništen zbog milimetarskog ofsajda, a onda je drugi priznat u 18. minuti.

To je bilo sve od Bayerna večeras, jer je Barcelona do odlaska na odmor postigla još dva gola. Robert Lewandowski i Raphinha su prednost povećali na 3:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su Bavarci krenuli na sve ili ništa, a to je ostavljalo mnogo prostora za kontre Barcelone. Jednu takvu domaćin je iskoristio u 56. minuti kada je Raphinha postigao hat-trick.

Povratka za Bayern više nije bilo, pa su Katalonci konačno prekinuli niz poraza protiv svog rivala i došli do šestog boda u sezoni Lige prvaka. Bayern je na samo tri i već ima dva poraza u tri utakmice.

Još jednu uzbudljivu utakmicu odigrali su RB Leipzig i Liverpool, a na kraju su se pobjedi radovali gosti s Anfielda rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Darwin Nunez u 27. minuti susreta.

Ubjedljivu i laku pobjedu ostvarili su nogometaši Manchester Cityja protiv Sparte Prag rezultatom 5:0.

Svi rezultati:

Atletico Madrid - Lille 1:3

Barcelona - Bayern 4:1

Benfica - Feyenoord 1:3

Manchester City - Sparta Prag 5:0

RB Leipzig - Liverpool 0:1

Salzburg - Dinamo 0:2

Young Boys - Inter 0:1

Tabela: