Oprostio je polovinu
14

Barcelona u problemu, pokrenut spor zbog tri miliona eura: "Aguero je došao sa srčanom manom"

D. P.
Aguero je u suzama završio karijeru (Foto: FC Barcelona)
Aguero je u suzama završio karijeru (Foto: FC Barcelona)
Barcelona i njen nekadašnji napadač Sergio Aguero vode pravni spor zbog tri miliona eura koje mu klub nije isplatio pod riječima da je "došao u klub sa srčanim problemima".

Priča između Aguera i Barcelone nije se završila onako kako je bilo ko želio. Slavni Argentinac želio je zaigrati s Lionelom Messijem, to mu se i ostvarilo te je potpisao dvogodišnji ugovor s klubom.

No, nakon godinu dana, javili su mu se srčani problemi i doktor mu je naredio da završi karijeru. U suzama je odlučio zauvijek završiti s nogometom.

Sam Aguero je odmah pristao da mu se ne isplati novac od druge godine ugovora, ali je želio platu za prvi dio. Klub je odmah pristao da mu plati tu godinu kroz osiguranje koje imaju nogometaši, a tadašnji direktor kluba Mateu Alemany obećao mu je da će platiti prvu godinu bez obzira šta se desi.

Međutim, osiguranje je odbilo platiti tri miliona eura Agueru zbog potpuno neljudskog obrazloženja. Iz osiguranja su naveli kako je Aguero došao u Barcelonu sa srčanim problemom, što Aguero i njegov tim negiraju.

Iako je pokrenut pravni spor, sam Aguero se nada kako će postići dogovor s klubom i kako neće sve otići na sud, već da će mu se isplatiti novac.

Igrač je poslije nekog vremena podnio tužbu protiv Barcelone kako bi ih sudija natjerao da plate. Namjera Aguerovih ljudi je da postignu vansudski sporazum i spremni su prihvatiti raspored plaćanja koji se može produžiti tokom vremena (čak bi prihvatili pet godina).