Igra koja ohrabruje
27

Bašić i Hajradinović pozvali navijače protiv Mađarske: Uz veliku podršku do tri boda

H. H.
Ivan Bašić je zadovoljan izdanjem našeg tima (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ivan Bašić je zadovoljan izdanjem našeg tima (Foto: I. Š./Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativci Ivan Bašić i Haris Hajradinović pohvaili su atmosferu na tribinama Bilinog polja u susretu protiv Njemačke, istakavši da su uživali igrati.

Bašić je počeo susret od prve minute i smatra da smo pružili dobar otpor favorizovanim Nijemcima.

"Prelijepa atmosfera prije svega. Zaista je predivno igrati pred ovakvom publikom. Bila je dobra i utakmica. Dinamična protiv jedne kvalitetne ekipe. Na kraju smo uspjeli zabiti gol. Pritiskali smo, imali neke udarce iz vana. Mislim da je ovo put kojim trebamo ići prema naprijed", kazao je vezni nogometaš ruskog Orenburga, dodavši:

"Znali smo da će biti teška utakmica. Radi se o Njemačkoj, ali borili smo se. Bili smo uvjereni u sebe da ćemo dati stoposto. Protiv Mađarske očekujem pun stadion i veliku podršku i idemo na tri boda", rekao je Bašić.

S druge strane, Haris Hajradinović je ušao sredinom drugog poluvremena i unio je određenu energiju u igru našeg tima.

"Znamo svi protiv kakve smo reprezentacije igrali. Stvarno smo dobro izgledali prvih pola sata na terenu. Onda smo primili gol. Nakon toga smo imali veliku šansu i mogli smo izjednačiti, ali smo primili i drugi gol. Malo smo se sabrali i drugo poluvrijeme smo izašli bolje. Uz malo sreće i nečeg možda drugog mogli smo i bod uzeti. Moramo biti zadovoljni i moramo gledati dalje", rekao je veznjak Kasimpaše koji se osvrnuo i na atmosferu na stadionu.

"Imali smo publiku na našoj strani. Ako bude ovakva atmosfera protiv Mađarske u ponedjeljak, mislim da možemo doći do tri boda", smatra Hajradinović.

Naredni rival Zmajeva bit će Mađarska, koja u ponedjeljak stiže u Zenicu, a protiv koje smo prošlog mjeseca u gostima odigrali bez golova.