Bundesliga
24

Bayer razbio Hoffenheim, sjajni Boniface golove proslavljao skidanjem šorca

N. K.
Boniface slavi jedan od svojih pogodaka (Foto: Bayer Leverkusen)
Boniface slavi jedan od svojih pogodaka (Foto: Bayer Leverkusen)
Nogometaši Bayera pobijedili su na PreZero Areni u 3. kolu Bundeslige ekipu Hoffenheima rezultatom 4:1 te su tako došli do šestog osvojenog boda u prva tri kola.

Pola sata igre u prvom poluvremenu bilo je dovoljno da Bayer dođe u prednost od 2:0. Terrier je prvo doveo goste u vodstvo u 17. minuti na asistenciju Bonifacea.

Sjajni Nigerijac je potom u 30. minuti odlično umakao ofsajd zamci domaćih nakon proigravanja Xhake, majstorski prevario jednog defanzivca i rutinski udvostručio prednost. Nakon toga je, iz samo njemu poznatih razloga, pogodak proslavio skidanjem šorca. Pogodak i proslavu gola pogledajte ovdje.

Samo sedam minuta kasnije Berisha je smanjio zaostatak nakon asistencije Kramarića, a 2:1 za Bayer bio je rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice Bayer postiže još dva pogotka. Prvo je Wirtz uvećao prednost u 72. minuti golom iz penala, a onda je sjajni Boniface tri minute kasnije postavio konačnih 4:1 na asistenciju Frimponga. I ovaj put Boniface je gol proslavio skidanjem šorca.

Bh. reprezentativac Haris Tabaković nije dobijao šansu u redovima poraženog tima te je utakmicu pregledao s klupe za rezervne igrače.

U narednom kolu Bayer dočekuje Wolfsburg, dok će Hoffenheim gostovati Union Berlinu.

Rezultati:

M'Gladbach - Stuttgart 1:3

Freiburg - Bochum 2:1

Hoffenheim - Bayer 1:4

Leipzig - Union Berlin 0:0

Wolfsburg - Eintracht 1:2

Tabela: