Utakmica u 21 sat
112

Bayern i Real večeras otvaraju polufinale Lige prvaka, očekuje nas pravi spektakl u Minhenu

E. B.
Stigli smo do same završnice ovosezonske Lige prvaka, a večeras će u Minhenu biti odigran prvi duel polufinala između Bayerna i Real Madrida.

Večeras se na Allianz Areni sastaju dva kluba koja su najviše puta igrala polufinale Lige prvaka/Kupa šampiona.

Bayernu je ovo 21. polufinale elitnog evropskog klupskog takmičenja, a Realu čak 33. put da se našao među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

"Ove dvije utakmice su kao finale za nas i tako sam i pripremio ekipu. Nadam se da će i publika to prepoznati jer nam zaista treba jedinstvo s navijačima da ostvarimo pobjedu večeras", rekao je trener Bayerna Thomas Tuchel uoči susreta.

"Bayern ima svoja jaka oružja i prednosti. Mi se moramo dobro braniti i spriječiti svaki kontranapad jer su tu izuzetno opasni. Naš cilj je odigrati još tri utakmice u Ligi prvaka ove sezone", poručio je trener Reala Carlo Ancelotti aludiravši na to da želi plasman u finale.

Pobjednik dvomeča između Bayerna i Reala će u finalu 1. juna na Wembleyju igrati protiv boljeg iz duela Borussije Dortmund i Paris Saint-Germaina.

Večerašnji susret između Bayerna i Reala počinje u 21 sat uz direktan prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Vjerovatni sastavi:

Bayern: Neuer; Kimmich, Kim, Dier, Mazraoui; Goretzka, Pavlović; Sane, Musiala, Guerreiro; Kane.

Real Madrid: Lunin; Vazquez, Tchouameni, Rüdiger, Mendy; Valverde, Kroos, Camavinga, Bellingham; Vinicius, Rodrygo.